Κατασκευή Έργων Πρασίνου

Η κατασκευή ενός χώρου πρασίνου είναι το σημαντικότερο βήμα για την επιτυχία και την σωστή περαιτέρω ανάπτυξή του.

Με το έμπειρο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό μας, πετυχαίνουμε το άριστο αποτέλεσμα, δίνοντας έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια στα βήματα που ακολουθούνται για την κατασκευή ενός χώρου πρασίνου, ανεξάρτητα από τις διαστάσεις και την έκτασή του.

Σε αυτό συμβάλλει εκτός από την  τεχνογνωσία μας και η χρήση εξαιρετικής ποιότητας εύρωστων φυτών και χλοοτάπητα, απαλλαγμένων από ασθένειες, με τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση των υλικών άρδευσης που χρησιμοποιούμε, αυτά είναι των μεγαλύτερων οίκων παγκοσμίως, με τις σχετικές πιστοποιήσεις και εγγυήσεις, ώστε να πετυχαίνουμε το ιδανικό αποτέλεσμα, πάντα με γνώμονα την αναλογία ανάγκες / οικονομία πόρων νερού και χρημάτων.

Η χρήση χώματος κατάλληλης ποιότητας και ο εμπλουτισμός του ήδη υπάρχοντος εδαφικού υποστρώματος με σύγχρονες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή και πλήρης θρέψη των φυτικών οργανισμών.

Δημόσια Έργα

Έχοντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς δημόσιων έργων  λόγω του πτυχίου 1ης τάξης ΜΕΕΠ,  μπορούμε να παρουσιάσουμε την κατασκευή μεγάλων έργων, τα οποία εγγυώνται την εμπειρία και τις γνώσεις μας,  όπως το Σκοπευτήριο Καισαριανής,  τα Γενικά Αρχεία του Κράτους,  το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης κλπ, ανάμεσα σε πλήθος δημόσιων χώρων όπως πάρκα, πλατείες, γηροκομεία, σχολεία, μουσεία, γήπεδα, αθλητικά κέντρα, δημόσια κτίρια, αναδασώσεις κλπ.

Ιδιωτικά Έργα

Το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά έργα,  μιας και έχουμε να επιδείξουμε κατασκευές εξαιρετικής αισθητικής  σε οικίες και κτίρια, αφού το έμπειρο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό μας, εργάζεται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των ενοίκων – χρηστών.

Τα έργα που αναλαμβάνουμε δημόσια ή ιδιωτικά, αφορούν σε όλες τις δραστηριότητες και σε όλη την επικράτεια.

Ξενοδοχεία

Πρωταρχικός μας στόχος να συμβάλλουμε στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και συνεπώς στη απολαυστική διαμονή των ενοίκων.

Λαμβάνοντας  πάντα υπ όψη μας τα γεωγραφικά στοιχεία και την ήδη υπάρχουσα τοπική χλωρίδα, στηρίζουμε τη μελέτη που εκπονούμε, με καλλωπιστικές επιλογές εναρμονισμένες στο φυσικό τοπίο αλλά και στις ανάγκες των ενοίκων.

Ο σχεδιασμό και οι τελικές επιλογές μας, είναι εμπλουτισμένες με ποικιλία  σε αρώματα, χρώματα, σχήματα, ύψη και υφές.

Πράσινες Στέγες – Φυτεμένα Δώματα

Τα φυτεμένα δώματα – πράσινες στέγες αποτελούν μια σύγχρονη επιλογή αύξησης των χώρων πρασίνου των πόλεων και των αστικών κέντρων γενικότερα, όπου οι υπαίθριοι χώροι είναι ιδιαίτερα μειωμένοι λόγω της ανεξέλεγκτης δόμησης και της έλλειψης περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

Ως πράσινη στέγη ορίζουμε την κάλυψη οποιουδήποτε δώματος με βλάστηση, από χαμηλή ποώδη ή και χλοοτάπητα μέχρι και δενδρώδη με την πιθανή συμπλήρωση και άλλων δομικών – αρχιτεκτονικών στοιχείων (πλακοστρώσεις, σιντριβάνια, πέργκολες κλπ).

Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων χώρων των κτιρίων με πολλαπλά οφέλη (περιβαλλοντικά, οικολογικά, ενεργειακά και οικονομικά).

Επιλέγοντας την κατασκευή πράσινων δωμάτων πετυχαίνουμε:

  • Αύξηση του όγκου πρασίνου των πόλεων
  • Ενίσχυση τοπικών οικοσυστημάτων με την χλωρίδα και την πανίδα (έντομα – πουλιά) σε πλήρη ισορροπία και βελτίωση του μικροκλίματος
  • Αισθητική παρέμβαση σε ένα «ψυχρό» κτίριο
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και θερμομόνωση των κτιρίων με αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος
  • Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  • Οικονομία νερού με τη διαχείριση των όμβριων υδάτων και τη μείωση της απορροής
  • Μείωση της ηχορύπανσης και του ήχου που αντανακλάται
  • Μείωση της σκόνης (συγκράτηση σωματιδίων από τα φυτά)

Αρδευτικά Συστήματα

Η βασικότερη απαίτηση σε ένα έργο πρασίνου είναι η άρδευση.

Η εταιρεία μας διαθέτει το έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για την μελέτη –  κατασκευή εγκαταστάσεων αυτόματης άρδευσης, σε ιδιωτικούς κήπους, δημόσια έργα, ξενοδοχεία, γήπεδα ποδοσφαίρου κλπ.

Με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των πόρων νερού, αποδεικνύει ότι ο αυτοματισμός στην άρδευση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά το σημαντικότερο βήμα για τη σωστή ανάπτυξη των φυτών σε ένα κήπο.

Οι μελέτες μας στηρίζονται στον υπολογισμό των κατά τόπους παραγόντων που σχετίζονται με, την θερμοκρασία, την υγρασία, το κλίμα και την ποιότητα χώματος.

Εγγύηση του αποτελέσματος αποτελούν εκτός από το έμπειρο προσωπικό μας, η χρήση πιστοποιημένων υλικών και κεντρικών συστημάτων ελέγχου άρδευσης, των μεγαλύτερων εργοστασίων παγκοσμίως.

Γήπεδα

Η εγκατάσταση του χλοοτάπητα, της αυτόματης άρδευσης καθώς και της μετέπειτα συντήρησης  ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, αποτελούν ιδιαίτερη υπόθεση στην γεωπονική – επιστήμη, μιας και απαιτούν ακρίβεια  στην μελέτη και την κατασκευή, λόγω των ειδικών συνθηκών χρήσης.