Φυτοπροστασία & Θρέψη

Η θρέψη και η φυτοπροστασία αποτελούν για εμάς σημαντικές παραμέτρους των υπηρεσιών που παρέχουμε, μιας και σε αυτές οφείλεται κατά ένα μέρος, η υγιής εξέλιξη των φυτών και του χλοοτάπητα.

Φροντίζουμε για τον εμπλουτισμό του εδάφους με μακροστοιχεία (N, P, Ka) και ιχνοστοιχεία (Mg, Zh, Fe, B) ώστε να πετύχουμε την πλήρη αναβάθμιση της θρεπτικής του αξίας.

Παράλληλα λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους, από μυκητολογικές ασθένειες, εντομολογικές προσβολές, άλλους οργανισμούς που μπορεί να  τα βλάψουν όπως σαλιγκάρια, μυρμήγκια κλπ, αλλά και από τα «ενοχλητικά» για όλους και κυρίως για τα φυτά ζιζάνια που φυτρώνουν γύρω τους.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια κινούμαστε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική – βιολογική αντιμετώπιση,  όπου αυτό είναι δυνατό και μπορεί να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση η φυτοπροστατευτική μας δράση δεν επιβαρύνει τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ειδική αναφορά στην αντιμετώπιση των εχθρών των φοινικοειδών, το ευρέως γνωστό ως «κόκκινο σκαθάρι» (Rhynchophorus ferrugineus) μιας και με ιδιαίτερη περηφάνεια έχουμε να επιδείξουμε την επιτυχή αντιμετώπιση της προσβολής των ηλικίας εκατοντάδων ετών φοινίκων, στο ΑΧΙΛΛΕΙΟ παλάτι της Κέρκυρας!

Εφαρμογή  μεθόδων πρόληψης και καταπολέμησης μετά από σχολαστική εξέταση του μεγέθους της προσβολής για να αποφασιστεί η καλύτερη δυνατή και άμεσα εφαρμόσιμη μέθοδος.

  • Η δενδροχειρουργική η οποία συνίσταται για προχωρημένες περιπτώσεις προσβολής( με την κοπή όλων των φύλλων και την αφαίρεση όλου του τμήματος της στεφάνης, αφήνοντας μόνο το κορυφαίο μερίστωμα του φοίνικα (καρδιά).)
  • Χρήση βιολογικών σκευασμάτων εντομοπαθογόνων νηματωδών, (ψεκάζονται στην περιοχή γύρω από τη στεφάνη του φοίνικα, εισχωρούν στον κορμό και προσβάλλουν τις προνύμφες του ρυγχοφόρου, τις οποίες νεκρώνουν).
  • Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από το υπουργείο οδηγιών σχετικά με την απολύμανση την απομάκρυνση και την ταφή  όλων των φυτικών υπολειμμάτων